Om mig

Hej och Välkommen till min hemsida, här presenterar jag min hobby, att tälja figurer i trä.

 

Först några ord om mig och hur det hela startade.

Jag var styckare under den längsta perioden av mitt yrkes aktiva liv. Men fick en arbetsrelaterad skada och förtidspensionerades i dec.1997.

 En dag när jag hugg ved, iförd träskor, trampade jag snett på en vedklabb, stukade foten så illa att det inte gick att stödja på den. Satte mig på huggkubben och tog fram kniven, började tälja på ett vedträ. Min första figur,"Rehblitering/Sjukgymnastik". Efter det väcktes intesset att tälja figurer. 

 Jag var aktiv inom Kungälvs Bågskytte klubb på den tiden så mycket av mina tidiga figurer är hämtade ur den miljön. Har gjort en del vandringspriser och annat som har anknytning till bågskytteklubben. Endast ett fåtal av dom tidiga figurerna har jag kvar i min ägo. Det var så det startade, av en slump.

Det var svårt att finna bra lind, i vårt närområde, att täja i. Men nu har jag hittat en såg som ligger i Grästorp utanför Trollhättan, han är medlem i lövträ i väst. Sågen heter Häljebo såg.

 Adress: Häljebo 1. 467 93 Grästorp.

Jag medlem i föreningen Trätäljarna, en förening för folk som gillar att tälja. Föreningen har en tidning som heter Nyskuret och en hemsida, www.trataljarna.se  där finns en hel del att ta del av.